Case Rameau

Case Rameau: +1467,52% bezoekers door SEO

Eind 2017 kwam ik in gesprek met Mads Rameau. Rameau Voetzorg & Schoenmode is in 1984 begonnen in Sneek als orthopedisch schoentechnisch bedrijf. In de 35 jaar die daarop volgde zijn ze uitgegroeid tot een multidisciplinair aanbieder van voetzorg.

Over de jaren heeft Rameau een solide reputatie opgebouwd, relaties met medische specialisten versterkt en regelmatig geadverteerd in print media. Nu was het tijd voor de stap naar digitaal.

De situatie

In 2017 is het pand op de Simmerdyk 12 aanzienlijk uitgebouwd, een moderne huisstijl geadopteerd en is de website vernieuwd, ontworpen door Ivo Dijs en ontwikkeld door Craft specialist Robin Wissink.

De prioriteit van elk succesvol bedrijf ligt bij de kwaliteit van producten en diensten die het biedt aan haar klanten. Een team van 17 mensen moet geleid worden. Zo kan (online) marketing een ondergeschoven kindje zijn.

Rameau showroom

Het probleem

De behoefte lag bij het vergroten van zichtbaarheid van de website, meer bezoekers naar de fysieke winkel trekken (vooral op zaterdag), stroomlijnen van processen van het digitale vastgoed, verbeteren vindbaarheid van de aangeboden disciplines orthopedie, podotherapie, podologie, pedicure en het state of the art looplab.

Intern was bij Rameau tijd zeer beperkt beschikbaar voor uitvoeren van een marketing plan ten behoeve van bovenstaande doelen.

Het budget

Het eerste jaar was het budget € 10.000,-

De geboden oplossing

Ontzorgen. In de eerste maand is toegang verleend aan Time2Choose tot alle accounts van Rameau. Wat er was is geoptimaliseerd, wat er niet was is aangemaakt. Denk hierbij aan het CMS, Google Search Console, Google Ads, Google Analytics, Google Mijn Bedrijf, social accounts etc.

Na technische, zoekwoorden- en concurrentieanalyses te hebben uitgevoerd is de takenlijst op basis van impact geprioriteerd. Van daaruit is het onpage en offpage SEO optimalisatie traject ingericht en zijn campagnes gestart.

De werkwijze was vooral gericht om strategische, tactische en operationele doelen zo te presenteren dat er door Rameau enkel groen licht gegeven hoefde te worden. Dit om enerzijds de werkdruk te verlagen en anderzijds toch altijd een vinger aan de pols te houden voor het overzicht.

Het resultaat

Alle resultaten, behalve in-store conversie attributie, zijn meetbaar en inzichtelijk gemaakt dankzij analytische software. We kijken naar de periode 1 januari 2018 tot 16 maart 2019.

bezoekersgroei rameau

Door gedetailleerd onderzoek en optimalisatie van pagina’s zijn topposities (#1-3) behaald voor zowel regionale zoektermen als nationale zoektermen. Dankzij zoekterm- en concurrentieanalyse is het mogelijk om de betere presterende content te schrijven en pagina’s te optimaliseren voor hogere rankings en meer bezoekers voor je website.

rameau sneek update

Hierboven kun je zien dat er in augustus 2019 vergeleken met een jaar geleden, een organische groei is gerealiseerd van +1467,52%. Een dergelijke stijging is eerder uitzondering dan regel voor websites die al langere tijd bestaan. Een prachtig resultaat waar ik trots op ben.

Er zijn niche-specifieke backlinks verkregen doordat Rameau diverse certificeringen en erkenningen heeft die affiliatie toestaan.

Via social media, zowel organisch als gepromoot, is veel gecommuniceerd naar particulieren om naamsbekendheid te stimuleren, nieuwe diensten en producten te presenteren en evenementen te promoten.

We hebben bovendien één blogartikel geschreven voor Rameau als proof of concept, omdat uit onderzoek bleek dat hier exceptionele kansen lagen qua zoekvolume en concurrentie. Dit toont aan hoe krachtig “bloggen voor je website” kan zijn, als je op de juiste manier onderzoek doet en over de juiste dingen schrijft.

blog artikel rameau

Wat betekent +1467,52% website verkeer voor jouw fysieke winkel?

In de afgelopen 7 jaar heb ik veel ondernemers met fysieke winkels, de zogenaamde brick-and-mortar stores, gesproken die twijfelen over het nut van SEO, zoekmachine adverteren, social media, online marketing in het algemeen eigenlijk. Ze hebben jarenlang succes gehad zonder website, waarom zouden ze daar geld in stoppen? En dat is begrijpelijk.

Maar de wereld veranderd. Zoekgedrag veranderd. Iedereen die je kent, heeft een mobiele telefoon. Als mensen zoeken naar iets wat gerelateerd is aan jouw aanbod wil je dat mensen jou vinden. En weten waar en hoe ze je kunnen bereiken.

In het geval van Rameau kan het zijn dat een persoon, die nog nooit gehoord heeft van Rameau Voetzorg & Schoenmode, zoekt in Google naar een pedicure in Sneek. Ze klikken op de website, lezen het aanbod en kiezen ervoor om een formulier in te vullen voor een afspraak. Of ze bellen. Of ze komen langs in de winkel, nadat ze het adres en openingstijden opgezocht hebben.

Al deze contactmomenten waren niet mogelijk als de website niet direct zichtbaar was. Voor Rameau dan. Want dat stond er iemand anders en was de klant daar belandt.

Marketing kanalen zijn complementair, zo kun je mensen bereiken naast de traditionele wegen als zichtbaar zijn op A-locatie, netwerken en print media, via bijvoorbeeld organisch SEO, betaald online adverteren, social media, email, display marketing en referrals.

Daarnaast is het een afweging ten opzichte van je concurrenten. Wat betekent het als jouw concurrent 5x zoveel bezoekers krijgt dan jij op de lange termijn?

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan doen? Bel mij, Zino, rechtstreeks op 06 462 08 470.

rameau voetzorg schoenmode review

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers.


Time2Choose logo redesign

Logo redesign: identiteit en positionering

In voorbereiding op het 12,5 jarig bestaan in juli 2024 vond ik het tijd om het beeldmerk, onveranderd sinds inceptie, te herevalueren. Past het nog […]
Lees verder...
Zwarteweg 4 Sneek Time2Choose

Time2Choose is verhuisd

Sneek – Online marketing bureau Time2Choose is per 1 juli 2023 verhuisd naar de Zwarteweg 4. Het bedrijfsverzamelgebouw is uniek gelegen aan de gracht van […]
Lees verder...
google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...