Facebook Timeline Redesign

Facebook Timeline design onder handen genomen

Een aantal jaren na lancering van het Facebook platform hebben ze in september 2011 de switch Timeline Facebook aangekondigd voor particulieren. Kort daarna kwam in begin 2012 de aankondiging dat ook voor bedrijven het Facebook Timeline cover design zal worden ingezet. Dit heeft geleid tot enorme commotie. Facebook gaf gebruikers zelf de optie over te gaan op Timeline binnen een bepaalde tijd, en hiermee gaf Facebook ruimte voor tegenstand. Vele mensen kwamen in ‘opstand’, vooruitgang heeft altijd zijn tegenstanders. De nieuwe opzet gaf de mogelijkheid een grote Timeline cover foto te plaatsen wat resulteerde in verschillende awesome Facebook Timeline designs. Creatieve mensen wisten profielfoto’s te maken die pas duidelijk werden als de cover foto er aan gekoppeld was. Om de profielfoto mooi te laten overlopen in de cover foto zijn Facebook Timeline cover templates gepubliceerd om het ontwerpers iets gemakkelijker te maken hoogwaardige designs te leveren om pagina’s aantrekkelijker te maken.

Het nieuwe Facebook Profile

‘Er zijn me geen veranderingen opgevallen’ zal de enthousiaste Facebook profile checker zeggen.

Nieuwe Design Facebook

Toch zullen deze binnenkort gaan plaats vinden. Blijf altijd op de hoogte via Time2Choose Nieuws. Via volgende Facebook profile link kun je de Facebook profile spy uithangen en hiermee een stukje in de toekomst kijken, mits je in Nieuw Zeeland woont… Het profiel is van Mari Smith, een van de uitverkorenen die het Facebook Timeline redesign mocht testrijden. In de foto hieronder kun je zien dat veranderingen niet levensveranderend zijn, maar er zijn wel degelijk aanpassingen. De Facebook profile picture size blijft gelijk, 180 px bij 180px verkleind naar 160 px bij 160 px. Ook de Timeline cover foto afmetingen lijken vooralsnog onveranderd op 851px bij 315px. De belangrijkste veranderingen zijn zichtbaar op de foto. Inmiddels is heel Nieuw Zeeland al over op het nieuwe design.

Laat je de concurrentie voor gaan?

Of zorg je dat je klaar bent voor de update? Zoals eerder gezegd is het geen ingrijpende verandering en er wordt ook geen enorme verbetering verwacht behalve estestisch. Het meeste concrete wat veranderd is de wijziging van de profielfoto ten opzichte van de cover foto, wat invloed kan hebben op je Facebook developer of social media manager. Het vergt een aanpassing om de foto’s weer eensgezind te maken. Echter is de aanpassing visueel zeer belangrijk voor het beeld van je onderneming. Voor de Facebook developer preview ik een Facebook developer toolkit. Het is nog BETA, na verloop van tijd zullen er velen volgen.Facebook Page

Nieuw ontwerp Facebook apps

De Facebook developers zullen een Facebook app maken voor elk besturingssyteem apart. Het is nog niet bekend in hoeverre het nieuwe design hierop betrekking zal hebben, maar mobile design wijkt altijd sterk af. De Facebook app iPad en iPad2 laten vermoedelijk wel het nieuwe ontwerp zien maar voor de Facebook app Android Blackberry en Windows mobile hoogstwaarschijnlijk niet. Uiteraard wordt er ook aan de mobiele Facebook apps constant gesleuteld. De mooiste app voor in je Facebook Business Page vind je bij Premium Social Media van Time2Choose.

Heb jij eigenlijk je Facebook URL wel geclaimed?

Viel me laatst op. Kom je op de Facebook Page van een respectabel bedrijf, ik zal geen namen noemen, en zie een Facebook URL als Facebook.com/12345678945613246589465213… Je snapt mijn punt. Als bedrijf kan je je eigen Facebook URL maken zoals Facebook.com/Time2Choose… Netjes. Dus in plaats van te zoeken naar een Facebook URL shortener ga je gewoon je Facebook URL claimen op deze page.

Wil je meer weten over jouw kansen in Social Media? Time2Choose levert.

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal