Waar is Facebook mee bezig??

Waar is Facebook mee bezig??

Facebook koopt WhatsApp voor $19 miljard, het is het nieuws van de dag. Een bedrijf zonder omzet en winstcijfers die een dergelijk overname bedrag rechtvaardigen. Die zin heb je ongetwijfeld vaker gelezen afgelopen jaren. Denk aan Hotmail (Microsoft betaalde $400mln), Youtube (Google betaalde $1,3mrd), Facebook, Twitter, Instagram (Facebook betaalde $1mrd). Social media is een miljardenindustrie, maar wat betekend dit voor jou en mij?

Facebook CEO Mark Zuckerberg lacht

Van ideaal naar commercieel

De zogenoemde start ups doen menig analist denken aan de dotcom periode rondom 2000. Een luchtbel. Een directe daling van Facebook na de beursgang bevestigde dit beeld voor velen. De astronomische bedragen die worden gekoppeld aan social media lijken op het eerste gezicht onmogelijk. Onderschat echter niet de visie van de mensen die het weten te kapitaliseren.

Neem Youtube en Facebook bijvoorbeeld. Beide leverden een dienst die omarmd is door miljoenen mensen, gebruik was gratis en reclamevrij. Lange tijd is er gezocht naar een verdienmodel dat werkt zonder gebruikers massaal af te schrikken. Dat is in beide gevallen gelukt.

Engagement is King

Vorige maand vierde Facebook zijn 10 jarig jubileum en Mark Zuckerberg, de grondlegger en topman van Facebook, heeft zijn visie gedeeld voor de toekomst. Hierin liet hij onder andere weten dat het zijn ambitie is om alle mensen met elkaar te willen verbinden via internet, mobile, Facebook. De aankoop van WhatsApp geeft toegang tot 450 miljoen actieve gebruikers en daarmee enorme hoeveelheden data. 30 miljard berichten en 1 miljard foto’s per dag!

WhatsApp heeft is de enige app met een hogere engagement dan Facebook. Hoe dit gebruikt kan worden in internet marketing strategieën is nog niet bekend. Het is in ieder geval zeker dat Time2Choose er boven op zit, zoals je van ons gewend bent.

Tijdmachine

Er is ook veel kritiek op de recente aankopen van Facebook, dat ze een defensieve strategie volgen dat het opkopen van potentiële concurrenten inhoudt. De consensus is dat een dergelijke strategie niet vol te houden is. Jan Koum, CEO WhatsApp, heeft belooft dat de app reclamevrij zal blijven. Hoe Zuckerberg het geld wil terug verdienen met WhatsApp is niet duidelijk maar ik ben er van overtuigd dat het hem gaat lukken om een creatief verdienmodel te creëren.

Of het uiteindelijk een gouden deal is geweest kan alleen de tijd zeggen.

Wie krijgen de buit?

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal