Investeren in Social Media?

Investeren in social media

“Maar het is crisis…!” Juist daarom. Uiteraard moeten de middelen aanwezig zijn, maar vaak wordt in zwaardere economische tijden het eerst bezuinigd op het marketing budget. Dit terwijl marketing de motor is achter je sales. Juist wanneer het minder gaat met de omzet, dient er meer geïnvesteerd te worden in marketing activiteiten. Anti-cyclisch beleid heet dat in vaktermen.

Waarom bedrijven te weinig investeren in Social Media

De belangrijkste reden is meetbaarheid en ROI (return on investment). Vaak worden beslissingen op marketing gebied gemaakt op ‘hoeveel euro verdien ik op elke euro die ik uitgeef’ en dat is slim zaken doen. Hoeveel geld er verdiend wordt met directe verkoop van social media zoals Facebook en Google+ is gemeten door Forrester, een marktonderzoek bureau. Hierin wordt het koopgedrag bestudeert en het blijkt dat directe sales uit social media verwaarloosbaar zijn ten opzichte van email marketing en SEO. Social media is echter zeer waardevol in indirecte sales, maar aangezien dit veel moeilijker meetbaar is haken veel ondernemers af.

Social Media StrategieHier ligt gelijk een kans voor de ondernemer die verder kijkt. Social media is zeker verantwoordelijk voor significant hogere omzet, echter doordat abstracte zaken als imago, sociale betrokkenheid, naamsbekendheid en bewustwording nauwelijks meetbaar zijn krijgt social media vaak niet de credit die het verdient.

De beste marketing kanalen voor Verkoop

De beschikbare tijd en geld zijn beperkt, dus is het zaak de strategie zo goed mogelijk vast te stellen. Ga je voor direct sales? Dan kies je voor de kanalen met de beste ROI.

Goede SEO en SEA (search engine advertisement) genereren high quality traffic. Bezoekers komen binnen door de exacte zoektermen die ze gebruiken, zijn zeer geïnteresseert en bereidt tot aanschaf van je dienst of product. Email marketing wordt verrassend weinig gebruikt. Het is misschien niet zo trendy als social media, maar het is bijzonder efficiënt mits goed gebruikt.

Echter is het niet onmogelijk geld te verdienen met Facebook of andere social media. Het kan. Het is alleen moeilijker te meten.

Bedrijven onderinvesteren in zaken als content creation en social media omdat het niet zichtbaar is wat het uiteindelijk oplevert.

Social Media Strategie

Hoe maak je social media dan wel meetbaar? Door gebruik van coupon codes bijvoorbeeld. Je doet een Twitter actie met een code, een Facebook actie met een andere code en nog een andere met Youtube, bijvoorbeeld. Doordat een consument de code gebruikt weet je welk medium verantwoordelijk is voor de verkoop.

Gebruik Promoties om leads te genereren. Het mooie van Facebook en Google+ is dat je je achterban steeds weer kunt bereiken. Met een potentie om viraal te gaan kunnen social media promoties, doorverwijzend naar een speciaal ingerichte landing page, enorme leads genereren.

Er zijn vele andere mogelijkheden en kansen waarover we je meer vertellen in een persoonlijk gesprek.

In de video’s hieronder de complete social media strategie van Coca Cola. Proper understanding of the English language required.

The Catch

Het is wel zaak, voordat je social media ten gelde kunt maken, dat je een publiek hebt. Facebook fans, Google+ circles, Twitter followers. Heb je die niet, dan gebeurt er ook niks. Belangrijk is dus hier eerst in te investeren en mensen te binden aan je pagina’s.

Als je wilt weten wat de ideale strategie is voor jouw onderneming, Time2Choose levert.

Bron: Forrester Study 

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal