Alt-tag

Google kan teksten ‘lezen’, maar afbeeldingen nog niet zo goed. Hoe weet Google dan of een afbeelding relevant is aan de bijbehorende tekst? Door middel van een alt-tag. Een alt-tag is een soort label dat wordt toegevoegd aan een afbeelding.

In dit label kan een omschrijving worden toegevoegd over de betreffende afbeelding. Door de alt-tag te lezen kan Google bepalen wat voor afbeelding het is, en nog belangrijker, hoe relevant de afbeelding is.

Waarom is het belangrijk om een relevante alt-tag te gebruiken?

Het is belangrijk een relevante alt-tag te gebruiken om hoger te scoren met je afbeelding, Google vindt het namelijk belangrijk dat alt-tags op de juiste manier worden gebruikt.

Het gebruiken van een goede alt-tag is van belang voor je bezoekers. Er bestaat software voor bijvoorbeeld visueel beperkten. Deze software zorgt ervoor dat de alt-tag wordt voorgelezen wanneer de muis over de afbeelding beweegt.

Voorbeeld: wanneer je een foto van de nieuwste Mercedes C-klasse gebruikt, is het niet aan te raden om ‘auto’ als alt-tag te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ‘2019 Mercedes C-klasse’ als alt-tag, deze tag is veel specifieker en wat ervoor zorgt dat deze afbeelding beter scoort op relevante zoektermen.

Alt-tag en Google Afbeeldingen

Naast dat de afbeelding op je webpagina getoond wordt kan je afbeelding ook in Google afbeeldingen worden gevonden.

Hiervoor is het belangrijk dat je een relevante alt-tag gebruikt zodat je afbeelding gevonden wordt bij het zoeken naar een relevante zoekterm.


crisis webwinkel

Research: Kansen in de Corona CRISIS

Wereldwijd heeft het inmiddels bekende virus COVID-19 de wereld in zijn greep. Uitgeroepen tot een pandemie, hebben veel landen maatregelen getroffen die de maatschappij ernstig […]
Lees verder...
covid-19 marketing

Online marketing blijkt de reddingsboei tijdens COVID-19

Concurrenten die hun producten wél via internet aanbieden draaien goede zaken. Die omzet stelt ze in staat om verder te investeren. De nare realiteit is […]
Lees verder...
marketing begrippen

Uitgebreide marketing begrippenlijst

De wereld van internet en marketing zit vol met jargon en begrippen die geleend zijn uit het Engels. Door de grote snelheid van innovatie en […]
Lees verder...
hoe mobile first afschrikt

Hoe een mobile first redesign klanten afschrikt

Stilstaan is achter uit gaan. Dat weten we. Dus om de zoveel tijd moeten we vernieuwen om te concurreren. Vaak brengt dat een verbeterde ervaring […]
Lees verder...