Alt-tag

Google kan teksten ‘lezen’, maar afbeeldingen nog niet zo goed. Hoe weet Google dan of een afbeelding relevant is aan de bijbehorende tekst? Door middel van een alt-tag. Een alt-tag is een soort label dat wordt toegevoegd aan een afbeelding.

In dit label kan een omschrijving worden toegevoegd over de betreffende afbeelding. Door de alt-tag te lezen kan Google bepalen wat voor afbeelding het is, en nog belangrijker, hoe relevant de afbeelding is.

Waarom is het belangrijk om een relevante alt-tag te gebruiken?

Het is belangrijk een relevante alt-tag te gebruiken om hoger te scoren met je afbeelding, Google vindt het namelijk belangrijk dat alt-tags op de juiste manier worden gebruikt.

Het gebruiken van een goede alt-tag is van belang voor je bezoekers. Er bestaat software voor bijvoorbeeld visueel beperkten. Deze software zorgt ervoor dat de alt-tag wordt voorgelezen wanneer de muis over de afbeelding beweegt.

Voorbeeld: wanneer je een foto van de nieuwste Mercedes C-klasse gebruikt, is het niet aan te raden om ‘auto’ als alt-tag te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ‘2019 Mercedes C-klasse’ als alt-tag, deze tag is veel specifieker en wat ervoor zorgt dat deze afbeelding beter scoort op relevante zoektermen.

Alt-tag en Google Afbeeldingen

Naast dat de afbeelding op je webpagina getoond wordt kan je afbeelding ook in Google afbeeldingen worden gevonden.

Hiervoor is het belangrijk dat je een relevante alt-tag gebruikt zodat je afbeelding gevonden wordt bij het zoeken naar een relevante zoekterm.


Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of […]
Lees verder...
piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...
gratis website grote fout

Gratis website maken is grote fout

Je zult het met me eens zijn dat een website als Bol.com een grotere waarde heeft dan die van de bakker op de hoek. Immers, […]
Lees verder...
crisis webwinkel

Research: Kansen in de Corona CRISIS

Wereldwijd heeft het inmiddels bekende virus COVID-19 de wereld in zijn greep. Uitgeroepen tot een pandemie, hebben veel landen maatregelen getroffen die de maatschappij ernstig […]
Lees verder...