Analytics

“Wat is analytics?” vraag je je af. Analytics zijn de springplank om te begrijpen wat uw websitebezoekers willen en hoe ze jevinden. Analytics omvatten statistieken over gebruikersacties, zoals waar mensen naar toe gaan op je site, op welk moment van de dag ze je site bezoeken, welke pagina’s het meest worden bekeken of geklikt, en nog veel meer.

Wat kun je met de data uit Google Analytics?

Verschillende stakeholders gebruiken analytische data voor het interpreteren en meten van resultaten, om vervolgens onderbouwde (marketing) beslissingen te kunnen maken. Denk hierbij aan website bezoekersrapporten, social media, PPC en SEO.

Je analyse gegevens kunnen ook gebruikt worden om je website te optimaliseren zodat hij gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken is, en je inzicht te geven in het gedrag van je potentiële klanten, zodat je weet hoe je ze het beste kunt bereiken bij online marketing. Analyseren welke inhoud werkt voor verschillende segmenten geeft je meer flexibiliteit bij het promoten van producten.

De meest gebruikte programma’s voor website analytics

Er zijn zowel gratis als betaalde opties, de bekendste zijn Google Analytics, Kissmetrics en Woopra.

Google Analytics is het meest gebruikte programma voor website analytics omdat het gratis is, gemakkelijk in te stellen in Google Search Console (voorheen Webmaster Tools) en een grote gebruikersgroep heeft.

Kissmetrics is een geavanceerde vorm van analytics die meer tijdsinvestering vergt van zowel jou als je webontwikkelaar, maar biedt meer diepgaande analyse.

Woopra is vooral een oplossing voor bedrijven met grotere teams en budgetten die de mogelijkheid nodig hebben om hun analyserapporten aan te passen.

Lees verder voor de handleiding Google Analytics toevoegen aan een WordPress website.


Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of […]
Lees verder...
piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...
gratis website grote fout

Gratis website maken is grote fout

Je zult het met me eens zijn dat een website als Bol.com een grotere waarde heeft dan die van de bakker op de hoek. Immers, […]
Lees verder...
crisis webwinkel

Research: Kansen in de Corona CRISIS

Wereldwijd heeft het inmiddels bekende virus COVID-19 de wereld in zijn greep. Uitgeroepen tot een pandemie, hebben veel landen maatregelen getroffen die de maatschappij ernstig […]
Lees verder...