Merken halen doelstellingen niet

Social Media Monitor, de 5e editie, is gepubliceerd door Social Embassy. De conclusie is kort en krachtig: merken slagen er nog lang niet altijd in doelstellingen te realiseren.

De Social Media Monitor is een jaarlijks onderzoek van Social Embassy naar de inzet van social media door top 100 adverteerders, op basis van bruto media bestedingen in Nederland (Bron: Nielsen Research).

Social Media Friesland

Er is ook goed nieuws want er zijn bedrijven die het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt hebben op social media. Met een zeer professionele interne organisatie en inzet van social media voor een groot aantal doelen, zoals communicatie & pr, branding, recruitment, marketing en research staat ING bank op nr1 in de Social Media Monitor. Vodafone staat op 2 mede door een structurele aanwezigheid, 24/7.

Ondanks dat merken social media steeds professioneler weten in te zetten, zijn de resultaten over het algemeen onder de maat. Oorzaken hiervoor zijn teleurstellend lage aanwezigheid en nauwelijks dialoog en interactiviteit met de consument. “In social media gaat het om het betrekken van de consument. En dat gebeurt nog onvoldoende,” volgens Martin Kloos van Social Embassy.

De noodzaak van social media wordt duidelijk steeds meer geaccepteerd en dat blijkt uit de cijfers. 70% van de deelnemende merken heeft een social media specialist in dienst, tegenover 48% vorig jaar. Ook wordt de verantwoordelijkheid voornamelijk bij marketing neergelegd, daar komt het budget vandaan. 19% van de merken heeft een budget van meer dan € 100.000,-. 1% geniet een budget van meer dan € 500.000,- per jaar.

Zijn deze budgetten niet voor u als MKB’er weggelegd? Time2Choose staat voor u klaar voor bijvoorbeeld branding en consumenten betrekken.

Bron: SocialMediaMonitor

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal