SEO Google

SEO Google

Google’s Hoofd Webspam Matt Cutts is de authoriteit op het gebied van informatie verschaffen over wat (contra)productief is op het gebied van zoekmachine optimalisatie. In bovenstaande video geeft Matt antwoord op de vraag ‘Waarom biedt Google geen SEO kwaliteitscheck aan gebruikers om websites te helpen hoger te komen in Google?‘. In zijn antwoord legt meneer Cutts uit dat Google in het verleden een soortgelijke Tool gehad heeft en dat hier misbruik van gemaakt werd.


“Google heeft als doel gebruikers de meest relevante resultaten en een goede gebruikerservaring te bieden. Snellere sites zorgen voor meer tevredenheid onder gebruikers en verbeteren de algehele kwaliteit van internet (vooral voor gebruikers met langzame internetverbindingen). We hopen dat, wanneer webmasters hun sites verbeteren, de algehele snelheid van internet wordt verbeterd.”

Hiervoor hebben ze bij Google een complex algoritme ontwikkeld die websites ‘crawled’ en zo aan de hand van diverse variabelen bepaald waar de website over gaat en wat de waarde is voor Internetgebruikers.

Waarom is SEO zo geheimzinnig?

Het Google team deelt het precieze algoritme niet met de buitenwereld zodat spammers de resultaten niet zodanig kunnen manipuleren zodat je als Google gebruiker niet meer vind wat je zoekt. Van ruwweg 150 van de 200 variabelen is bekend dat ze invloed hebben op je ranking en hoewel SEO specialisten niet alle informatie vrij verstrekken, zullen goede bureau’s je zeker moeten kunnen uitleggen wat ze doen. Als betalende klant heb je recht om te weten wat er voor je bedrijf gedaan wordt.

In de loop der jaren heeft Google diverse aanpassingen gedaan om webspammers het moeilijker te maken zoekresultaten te beinvloeden. De bekende updates zijn de Google Panda en Google Penguin update. Tijdens deze recente updates zijn er veranderingen aangebracht die enorme gevolgen hebben gehad voor de rankings van websites. Een van de laatste ontwikkelingen is de EMD update (exact match domain). Een trucje dat veel gebruikt werd om hoger te scoren, dat nu dus achterhaald is.

Betekend dit dat je niks kunt doen om beter gevonden worden?

Absoluut niet! Er zijn vele manieren op je website zodanig te optimaliseren dat Google je website beter begrijpt, sneller leest, indexeert en jouw unieke toegevoegde waarde deelt aan Google gebruikers. Lees verder.

Google SEO Search

Zoekmachine optimalisatie is een term die veel gebruikt wordt door Internet marketeers. Wanneer men spreekt over search engine optimization (SEO), search engine advertising (SEA) of de combineerde term search engine marketing (SEM) impliceert men in de regel dat de website geoptimaliseerd wordt voor Google Search.

Waarom optimaliseren voor Google?

Google is niet de enige zoekmachine beschikbaar, er zijn wereldwijd diverse significante concurrenten. Neem bijvoord Microsoft’s Bing (Live Search), Yahoo en AOL in de Verenigde Staten of Nederlandse zoekmachines zoals Vinden.nl en Ilse. Dus waarom kiezen voor Google SEO? De cijfers zijn duidelijk: in de VS verzorgd Google 66,7% van alle zoekopdrachten en in Nederland zelfs 95%.

De zoekmachine van concurrenten werken met een logaritme dat vergelijkbaar is met dat van Google. In de praktijk betekend dit als je goed scoort in Google, scoor je overal goed.

Google SEO Manual

Als Webmaster ben je niet verplicht om de Google SEO Manual te volgen, dat zou ook raar zijn. Matt Cutts, je kent hem nog van de voorgaande video, krijgt de vraag gepresenteerd “Worden goede sites die niks aan SEO doen toch goed geranked in Google Search?” De Google Webspam frontman vertelt dat ook als je steken laat vallen en afwijkt van het ideaal je kan ranken, mits je goede kwaliteit content op je website levert. Je wordt niet gestraft in geval van nalaten actieve zoekmachine optimalisatie. In een dergelijke situatie betekend het dat met de juiste aanpassingen je ranking verbeterd als je aan de juiste knoppen draait.

Om webmasters op weg te helpen heeft Google Webmaster Guidelines gepubliseerd. Ben je geinteresseert in SEO is dit absoluut een goed begin van de betrouwbaarste bron. Daarnaast geven ze Google SEO tips in de Starter Guide. Dit omvat SEO advies op het gebied van ontwerp en inhoud, technische richtlijnen en zelfs wat je van professionele SEO aanbieder mag verwachten.

Pas op! Selecteer je SEO Specialist zorgvuldig

In de SEO Google Handleiding wordt benadrukt dat er wel degelijk handelingen zijn die schadelijk kunnen zijn voor je ranking, feitelijk het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken met zoekmachine optimalisatie. Enkele van deze zogenoemde ‘Black Hat’-methodes die onethische SEO aanbieders hanteren die absoluut vermeden dienen te worden omdat ze kunnen leiden tot verbanning uit de zoekmachine zijn:

 • Automatisch gegenereerde inhoud
 • Deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s voor links
 • Cloaking
 • Verborgen omleidingen
 • Verborgen tekst of verborgen links
 • Doorway-pagina’s
 • Automatisch verzamelde inhoud
 • Deelnemen aan partnerprogramma’s zonder pagina’s met toegevoegde waarde toe te voegen
 • Pagina’s vullen met irrelevante zoekwoorden
 • Pagina’s maken die schadelijke acties uitvoeren, zoals phishing of het installeren van virussen, Trojaanse paarden of andere badware
 • Misbruik maken van rich snippets-markeringen
 • De verzending van automatische zoekopdrachten naar Google

Voor meer tips en andere informatie over waarom en waarmee search engine optimizers of SEO specialisten je kunnen helpen meer traffic te generen hou je de blog in de gaten of neem contact op met Time2Choose!

SEO Rank Check

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

HubSpot Certified

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal