Social Media beïnvloeden consumenten meer

Social Media beïnvloeden consumenten meer

Social media is sinds 2005 niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ondernemers waren lyrisch, ondernemers waren sceptisch. Deze twee groepen zijn er nog altijd, maar dankzij zorgvuldig en grootschalig marktonderzoek is het niet langer koffiedik kijken.

Deze maand (november, 2012) heeft ING de resultaten van het grootschalig onderzoek ‘Impact van Social Media’ gepubliceerd. 64% van de Nederlanders geeft aan online en social media berichtgeving te vertrouwen. Hieruit concludeert ING dat het voor bedrijven steeds noodzakelijker is hier gebruik van te maken. Aan dit onderzoek participeerden 1500 consumenten.

Traditionele media Versus social media

Hoewel de impact van traditionele media nu nog groter is dan die van online en sociale media, lijkt dit steeds meer onder druk te staan door de opkomst van sociale media. Opvallend is ook dat berichten op social media vaker aanzetten tot verandering van mening, voorkeur of gedrag ten opzichte van zowel traditionele als online media. De rol van social media wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van reputatie en merkvoorkeur van organisaties.

Social Media leiden tot gedragsverandering

ING testte dit door het effect te meten van berichten over financiële dienstverlening en het blijkt dat een bericht op social media bij 25% van de consumenten tot meningsverandering leidde. Belangrijke toevoeging, dit geldt voor zowel negatieve als positieve verandering. Naast dit cijfer is naar boven gekomen dat naarmate consumenten meer tijd door brengen op sociale media, de impact van traditionele media afneemt. Wees bewust van deze verschuiving want social media groeit nog steeds in de breedte én de diepte.

Alleen voor de jeugd?

Uit het onderzoek komt naar voren dat jongeren tweemaal zoveel beïnvloedt worden door social media ten opzichte van ouderen. Dit betekend echter niet dat het alleen interessant is als u doelgroep uit jongeren bestaat. Volgens ING komt dit verschil door de mate van adoptie, die hoger ligt bij jongeren. Het zal u niet ontgaan zijn dat inmiddels het begrip social media volwassen is en ook traditionele bedrijven doen er hun voordeel mee.

Online betrouwbaarheid

Het moge duidelijk zijn dat online berichtgeving nog belangrijker wordt in de toekomst. Hoewel traditionele media als tv en kranten nog steeds het betrouwbaarst gevonden worden, scoren online media zoals websites erg hoog op betrouwbaarheid. Social media zoals Twitter en Facebook scoren hierin beduidend minder.


Het is belangrijk om een goed onderscheid te maken in je marketing strategie welke media je het best kunt gebruiken op welke manier. 

ING

Bij Time2Choose raden wij, zo mogelijk, altijd een combinatie aan van verschillen wegen en methoden om zo goed mogelijk te scoren. Een analyse die past bij jouw specifieke sitatie? Klik hier

Bron: #SMING12

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]ime2choose.com

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal