Update: Facebook Pages voor Bedrijven

Update: Facebook Pages voor Bedrijven

Het is weer zover, Facebook heeft aangekondigd het design van je Facebook bedrijfspagina een tijdlijn design update te geven. Velen suggeren dat de huidige vorm te complex was voor de computers van gebruikers, echter heeft Facebook officieel laten weten dat het nieuwe design de pagina stroomlijnt zodat gebruikers makkelijker de tools vinden die ze het vaakst gebruiken. Hetzelfde dus.

social media specialist

Het meest opvallende is zonder twijfel de overgang naar een enkele koloms News Feed, zoals we al eerder gezien hebben bij de persoonlijke profielen. Er zal een grotere About sectie komen aan de linkerzijde, gemakkelijkere toegang naar admin roles en een nieuwe feature “pages to watch”. Hiermee kun je een lijst maken van vergelijkbare Facebook pagina’s en de performance vergelijken.

In de komende weken worden de business pages omgezet naar het nieuwe design, hier hoef je niets voor te doen. Wel zijn er voorbereidingen die je kunt treffen zodat je na de overgang direct kunt profiteren. We hebben er 3 voor je opgesteld.

1. Update je “About” informatie

Nu Facebook deze sectie extra gaat benadrukken wil je er zeker van zijn dat je informatie actueel is. Welke informatie je kunt plaatsen is afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt. Volgens Facebook zullen “brick and mortar” bedrijven een plattegrond, telefoon nummer, openingstijden, likes en visits, informatie over het bedrijf, apps, foto’s, video’s, reviews, posts naar de pagina en page to page likes tonen op hun bedrijfspagina. Online-only bedrijven zullen likes, bedrijfsinformatie, apps, foto’s, video’s, reviews, posts naar de pagina en page to page likes laten zien.

Als jouw bedrijf reviews laat zien zijn die voortaan in de linkerkolom te vinden, naast de posts van anderen.

Zorg ervoor dat je beschrijving in de bedrijfsinformatie duidelijk maakt aan je bezoekers wat je precies doet, misschien met je missie en een link naar je website.

2. Bepaal welke pagina’s je in de gaten wil houden

Als administrator van een pagina ben je nu in staat een lijst te maken met Facebookpagina’s waarvan je de performance kunt vergelijken met die van jezelf. Informatie die je krijgt zijn onder andere: Pagina Vind-ik-leuks, nieuwe Vind-ik-leuks, aantal posts deze week en engagement deze week.

Kies je ervoor om bijvoorbeeld je directe concurrenten te monitoren, zie je meteen als hun likes omhoog schieten en kan je uitzoeken waar dat door kan komen. Je kunt ook jezelf vergelijken met andere populaire pagina’s om te zien hoe zij hun fans bedienen. Om op de hoogte te blijven van nieuws uit je brance kun je deze feature ook prima inzetten.

3. Custom App logo’s en namen

Wanneer je apps gebruikt in je Facebook bedrijfspagina, wij gebruiken bijvoorbeeld Twitter en YouTube, is het verstandig om hiervoor eigen logo’s en gepersonaliseerde app namen voor te gebruiken. Het formaat van de app icons is niet veranderd dus 111 x 74 pixels. Dit is erg klein, dus hou het clean en simpel. Gebruik bedschrijvende namen zodat je bezoekers weten waar ze op klikken.

Voor een professionele uitstraling zorg je dat je online branding in jouw huisstijl is. Dat mensen herkennen aan het ontwerp dat ze op de juiste pagina terecht zijn gekomen.

Meer weten?

Om altijd op de hoogte te blijven wordt je fan op Facebook!

Geef een reactie

Wat doen wij…

We doen meer dan oogstrelende websites maken; we pakken de grote vraagstukken aan.

Gebruiksvriendelijk, conversie gericht en online vindbaarheid.

Immers, wat voor nut heeft een prachtige website die niet gevonden wordt of verkoopt?

Daarom specialiseren wij ons in het stroomlijnen van SEA, SEO, social en design voor meer bezoekers en meer verkoop.

Google Partner

Om in aanmerking te komen voor de Google Partner Badge moet een bedrijf voldoen aan de eisen van Google.

– Google Adwords gecertificeerd
– minimaal €10.000,- per kwartaal advertentie uitgaven
– solide totale advertentie-inkomsten en groei realiseren

Klik op de badge om de echtheid te controleren.

Contactgegevens

Time2Choose
Elite Internet Marketing

Alexanderstraat 2
8606 VP Sneek
Friesland, Nederland

T: 0515 781 305
E: [email protected]

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:30 tot 17:30 uur

Doe eens sociaal