Case Friesland Parket

Case Friesland Parket: +902,7% maandelijkse bezoekers na 4 jaar

Na een zoekopdracht in Google kwam Lammert Atsma van Friesland Parket Heerenveen in 2017 uit bij Time2Choose voor het verzorgen van de online marketing. In eerste instantie ging het om het verbeteren van de online vindbaarheid van frieslandparket.nl

Sinds 1978 heeft deze onderneming een uitstekende reputatie op het gebied van alle soorten houten vloeren, maar ook herstel en onderhoud(smiddelen), laminaat en PVC vloeren. De online presentatie was op dat moment niet representatief voor de kwaliteit van het bedrijf.

De situatie

Lammert was gedreven om eer te doen aan het aankomende 40-jarig jubileum van Friesland Parket. Met de verhuizing naar een nieuw pand op Pompmakker 7 in Heerenveen herkende de Friese ondernemer ook de groeiende noodzaak om online aanwezig te zijn voor het verkrijgen van nieuwe klandizie.

Enkele jaren eerder was al geïnvesteerd in de volgende WordPress/Woocommerce websites ontwikkeld door Gijs de Lange van Banyan Communicatie:

Google Ads werd uitbesteed aan de toenmalige websiteontwikkelaar. Social media inspanningen werden (beperkt)verzorgd in eigen beheer.

FrieslandParket showroom

Het probleem

Aanvankelijk begon de hulpvraag voor een probleem in Google Mijn Bedrijf en Google Maps wat niet opgelost kon worden door de toenmalige partner. Van daaruit groeide de vraag naar een internet marketing specialist die kon ondersteunen bij de totale online bedrijfsvoering.

Het bedrijfsmodel werkte al decennia en de relatief nieuwe webshops bleken een succesvol proof of concept. Maar je hebt als ondernemer slechts een beperkt aantal uren in een dag en naarmate de impact van online zaken op de balans groeit, is extra ondersteuning prettig zodat jij kunt blijven doen waar jij goed in bent.

Het budget

Wil je weten wat voor investering past bij jouw mogelijkheden? Bel mij, Zino Ostendorf, rechtstreeks op 06 462 08 470.

De geboden oplossing

Voor het eerste gesprek ben ik naar Friesland Parket gereden om een indruk te krijgen van het bedrijf. Vervolgens zijn we 4 uren in gesprek geweest om zoveel mogelijk informatie boven tafel te krijgen over de bedrijfsvoering, de huidige situatie en de toekomstplannen.

Van daaruit heb ik oplossingen geboden voor het langlopende probleem en mogelijkheden gepresenteerd voor de middellange termijn met als doel “meer houten vloeren te verkopen vanuit de showroom” en “meer onderhoudsproducten verkopen via de webshops”.

Na een periode van enkele maanden samenwerken had ik genoeg vertrouwen opgebouwd bij Lammert om zijn mogelijkheden en ambities te mogen vertalen in een concreet strategisch online marketingplan en onafhankelijk maken van de oude partner.

Nu, in 2019, verzorgt Time2Choose de complete digitale marketing van al het online vastgoed onder de Friesland Parket paraplu.

Het resultaat

Wanneer we enkel de resultaten belichten voor frieslandparket.nl hebben we een stijging van + 230,14% totale gebruikers. Dit zijn alle kanalen samengevoegd, dus inclusief Google Search advertenties.

friesland parket seo case

Bekijken we de resultaten specifiek van het organische kanaal waar we invloed op uitoefenen door de SEO ofwel zoekmachine optimalisatie inspanningen, is zelfs een stijging van + 300% behaald.

Belangrijke voetnoot, niet elke gebruiker is hetzelfde. Bij Time2Choose werken we altijd voor het aantrekken van relevante bezoekers. Bezoekers waarmee daadwerkelijk een klantrelatie opgebouwd kan worden. In welke fase van de koopcyclus dat is, is afhankelijk van de niche waarin je opereert en je huidige acquisitie. Kwaliteit boven kwantiteit.

UPDATE APRIL 2021

Inmiddels zijn we 3 jaar verder, wat de totale duur van de samenwerking nu zet op 4 volledige jaren. Een prima moment om even terug te blikken op het verloop van de resultaten.

bezoekersgroei frieslandparket

Wanneer we april 2021 vergelijken met april 2017 hebben we +902,77% (10 x zoveel) maandelijkse bezoekers op de website gekregen! Daarbij is het aandeel organisch verkeer slechts gedaald van 75% naar 67%. Dit om duidelijk te maken dat de immense groei niet simpelweg uit betaalde advertenties afkomstig is.

 

Wat betekent 10x zoveel bezoekers voor jouw showroom?

Friesland Parket verkoopt (nog) geen houten vloeren via de website. Het is een belangrijke aankoop voor de meeste mensen. Zo’n beslissing wordt gemiddeld slechts 1 keer per 7-15 jaar genomen door de klant, voornamelijk tijdens verhuizingen of renovatie.

Het aanbieden van een showroom geeft mensen de kans om in een prettige omgeving geadviseerd te worden terwijl ze verschillende producten in het echt kunnen ervaren.

Meer gebruikers op je website, leidt dus indirect tot meer omzet, omdat je meer mensen in je showroom krijgt. Van daaruit is het aan de verkoopadviseurs de klant zo goed mogelijk te begeleiden naar hun ideale aankoop.

Heb jij een fysieke winkel en wil je weten hoe jij meer bezoekers door de voordeur kunt krijgen dankzij internet marketing? Of je al een website hebt of je begint met een compleet schone lei, ik zoek uit wat jouw mogelijkheden zijn. Bel mij, Zino Ostendorf, direct op 06 462 08 470.

friesland parket review

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers. 


Time2Choose logo redesign

Logo redesign: identiteit en positionering

In voorbereiding op het 12,5 jarig bestaan in juli 2024 vond ik het tijd om het beeldmerk, onveranderd sinds inceptie, te herevalueren. Past het nog […]
Lees verder...
Zwarteweg 4 Sneek Time2Choose

Time2Choose is verhuisd

Sneek – Online marketing bureau Time2Choose is per 1 juli 2023 verhuisd naar de Zwarteweg 4. Het bedrijfsverzamelgebouw is uniek gelegen aan de gracht van […]
Lees verder...
google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...