case friesland parket

Case Friesland Parket: +230,14% bezoekers in 2019

Na een zoekopdracht in Google kwam Lammert Atsma van Friesland Parket Heerenveen uit bij Time2Choose voor het verzorgen van de online marketing. In eerste instantie ging het om het verbeteren van de online vindbaarheid van frieslandparket.nl

Sinds 1978 heeft deze onderneming een uitstekende reputatie op het gebied van alle soorten houten vloeren, maar ook herstel en onderhoud(smiddelen), laminaat en PVC vloeren. De online presentatie was op dat moment niet representatief voor de kwaliteit van het bedrijf.

De situatie

Lammert was gedreven om eer te doen aan het aankomende 40 jarig jubileum van Friesland Parket. Met de verhuizing naar een nieuw pand op Pompmakker 7 in Heerenveen herkende de Friese ondernemer ook de groeiende noodzaak om online aanwezig te zijn voor het verkrijgen van nieuwe klandizie.

Enkele jaren eerder was al geïnvesteerd in de volgende WordPress/Woocommerce websites ontwikkeld door Gijs de Lange van Banyan Communicatie:

  • Frieslandparket.nl
  • Osmo-online.nl
  • Rigostep-online.nl
  • Wocaonline.nl
  • Deparkethal.nl

Google Ads werd uitbesteed aan de toenmalige website ontwikkelaar. Social media gebeurde (beperkt) in eigen beheer.

Het probleem

Aanvankelijk begon het met een probleem in Google Mijn Bedrijf en Google Maps wat niet opgelost kon worden door de toenmalige partner. Van daaruit groeide de vraag naar een internet marketing specialist die kon ondersteunen bij de totale online bedrijfsvoering.

Het bedrijfsmodel werkte al decennia en ook de relatief nieuwe webshops deden het goed. Maar je hebt een beperkt aantal uren in een dag en naarmate de impact van online zaken op de balans groeit, is extra ondersteuning prettig zodat jij kunt blijven doen waar jij goed in bent.

Het budget

Wil je weten wat voor investering past bij jouw mogelijkheden? Bel mij, Zino Ostendorf, rechtstreeks op 06 462 08 470.

De geboden oplossing

Voor het eerste gesprek ben ik naar Friesland Parket gereden om een indruk te krijgen van het bedrijf. Vervolgens zijn we 4 uren in gesprek geweest om zoveel mogelijk informatie boven tafel te krijgen over de bedrijfsvoering, de huidige situatie en de toekomstplannen.

Van daaruit heb ik een oplossing geboden voor het langlopende probleem en de mogelijkheden gepresenteerd voor de middellange termijn met als doel “meer houten vloeren te verkopen vanuit de showroom”.

Na een periode van enkele maanden samenwerken had ik genoeg vertrouwen opgebouwd bij Lammert om zijn mogelijkheden en ambities te mogen vertalen in een concreet toekomstplan.

Nu, in 2019, verzorgt Time2Choose de complete digitale marketing van al het online vastgoed onder de Friesland Parket paraplu.

Het resultaat

Wanneer we enkel de resultaten belichten voor frieslandparket.nl hebben we een gerealiseerde stijging van + 230,14% totale gebruikers. Dit zijn alle kanalen samengevoegd, dus inclusief Google Search advertenties.

friesland parket seo case

Bekijken we de resultaten specifiek van het organische kanaal waar we invloed op uitoefenen door de SEO ofwel zoekmachine optimalisatie inspanningen, is zelfs een stijging van + 300% behaald.

Belangrijke voetnoot, niet elke gebruiker is hetzelfde. Bij Time2Choose werken we altijd voor het aantrekken van relevante bezoekers. Bezoekers waarmee daadwerkelijk een klantrelatie opgebouwd kan worden. In welke fase van de koopcyclus dat is, is afhankelijk van de niche waarin je opereert en je huidige acquisitie. Kwaliteit boven kwantiteit.

Wat betekent +300% bezoekers voor jouw showroom?

Friesland Parket verkoopt (nog) geen houten vloeren via de website. Het is een belangrijke aankoop voor de meeste mensen. Zo’n beslissing wordt gemiddeld slechts 1 keer per 7-15 jaar genomen door de klant, voornamelijk tijdens verhuizingen of renovatie.

Het aanbieden van een showroom geeft mensen de kans om in een prettige omgeving geadviseerd te worden terwijl ze verschillende producten in het echt kunnen ervaren.

Meer gebruikers op je website, leidt dus indirect tot meer omzet, omdat je meer mensen in je showroom krijgt. Van daaruit is het aan de verkoopadviseurs de klant zo goed mogelijk te begeleiden naar hun ideale aankoop.

Heb jij een fysieke winkel en wil je weten hoe jij meer bezoekers door de voordeur kunt krijgen dankzij internet marketing? Of je al een website hebt of je begint met een compleet schone lei, ik zoek uit wat jouw mogelijkheden zijn. Bel mij, Zino, direct op 06 462 08 470.

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers. 


piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...
gratis website grote fout

Gratis website maken is grote fout

Je zult het met me eens zijn dat een website als Bol.com een grotere waarde heeft dan die van de bakker op de hoek. Immers, […]
Lees verder...
crisis webwinkel

Research: Kansen in de Corona CRISIS

Wereldwijd heeft het inmiddels bekende virus COVID-19 de wereld in zijn greep. Uitgeroepen tot een pandemie, hebben veel landen maatregelen getroffen die de maatschappij ernstig […]
Lees verder...
covid-19 marketing

Online marketing blijkt de reddingsboei tijdens COVID-19

Concurrenten die hun producten wél via internet aanbieden draaien goede zaken. Die omzet stelt ze in staat om verder te investeren. De nare realiteit is […]
Lees verder...