Aandacht voor teksten
die impact hebben

Copywriting

Ben je er klaar voor?

Het is tijd om te kiezen voor verandering.
Vul je gegevens in, wij nemen contact op.

Dat meer dan 95% van alle zoekopdrachten in Nederland via Google gaat geeft aan dat het belangrijk is om je bedrijf goed te positioneren in de zoekmachine. Maar daarmee ben je er nog niet, want hoe zorg je ervoor dat een bezoeker een betalende klant wordt? Bij Time2Choose zijn we gespecialiseerd is conversiegerichte content wat tevens je Google ranking positief beïnvloed.

De content die jij aanbiedt op je website is van grote invloed op je Google ranking, bezoekersstroom en conversiepercentage. Copywriting beslaat het voornaamste onderdeel van content marketing, webteksten.

Onze tekstschrijvers hebben ruime ervaring en gaan nauwkeurig en strategisch te werk. De tekstschrijvers van Time2Choose hanteren de volgende 4 principes bij het schrijven van een webtekst:


Onderzoek

Onze tekstschrijvers doen nog voor het schrijven intensief onderzoek naar relevante zoekwoorden en de te bereiken doelgroep. Het tactisch inzetten van (semantische) zoekwoorden zorgt ervoor dat de desbetreffende tekst wordt gevonden bij zoekopdrachten relevant aan het onderwerp van de tekst. Het doelgroeponderzoek wordt in combinatie met de mate van formaliteit van je website en bedrijfsvoering vertaald naar een schrijfstijl die je doelgroep het meeste aanspreekt.

AIDA

Bij Time2Choose geloven we in de AIDA formule. AIDA staat voor attention (aandacht), interest (interesse), desire (verlangen) en action (actie). Dit wil zeggen dat in een bepaalde webtekst eerst iets wordt geschreven wat de aandacht van de klant trekt, bijvoorbeeld een pakkende titel. Vervolgens willen we interesse opwekken voor jouw product of bedrijf, hier benoem je bijvoorbeeld een herkenbaar probleem. In de volgende stap wil je de lezer overtuigen van jouw product of bedrijf, dit doe je door een oplossing te bieden voor het probleem uit de vorige stap. Aan de hand van een tactische afsluitende alinea en strategische call-to-actions bereik je de laatste fase, namelijk het overgaan op conversie.

Emotie

Zonder dat we ons er bewust van zijn handelen wij mensen nog steeds veel op instinct en gevoel. In de marketing wordt hier natuurlijk op ingespeeld aangezien handelen op gevoel leidt tot impulsaankopen. Ook in een webtekst kun je inspelen op emotie. Een duidelijk beeld van de doelgroep en het opnemen van tactische triggerpoints in een webtekst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de lezer vertrouwen in je krijgt of zich fascineert over je product.

SEO

Goede copywriting is natuurlijk van groot belang voor het koopproces van een (potentiele) klant. Maar om deze potentiële klanten in eerste instantie in het koopproces te betrekken is voor een online bedrijf de positie in de zoekresultaten van Google essentieel. De tekstschrijvers van Time2Choose kennen de ranking factoren van Google en weten hoe je door middel van kwalitatieve content optimaal SEO voordeel behaald.


Waarom Copywriting belangrijk is


Copywriting is de manier om je doelgroep steeds opnieuw op een positieve manier met je product/bedrijf in aanraking te laten komen. Door je lezers keer op keer relevante informatie te bieden raken ze bekend met je bedrijf en wat jij voor ze kan betekenen. Aangezien de informatie die je de lezer biedt relevant is aan hun zoekopdracht is de kans groot dat je lezer al enige interesse heeft in jouw product. Wanneer de lezer vervolgens besluit om over te gaan op een aankoop zal deze hoogstwaarschijnlijk naar jouw bedrijf gaan. Deze persoon ziet jouw bedrijf immers als een betrouwbare partij. Bloggen is een goed middel om lezers keer op keer relevante, interessante content te bieden.

Een ander onderdeel van copywriting is het schrijven van webteksten voor op een verkoop- of productpagina. Deze teksten moeten informatief zijn, maar tevens conversiegericht. Dit zijn de teksten waar emotionele triggers goed tot hun recht komen.

Het verhogen van je conversiepercentage is niet het enige grote voordeel van copywriting. Het opnemen van kwalitatieve, relevante content komt ook je site ten goede. Zoekmachines als Google streven om de gebruiker zo snel mogelijk te leiden naar wat hij/zij zoekt. Google wil dus zo relevant mogelijke resultaten geven bij een bepaalde zoekopdracht. Door content als blogartikelen, productomschrijvingen, verkoopteksten relevant te maken aan je product zul je tevens relevant verkeer genereren. Je ranking in de zoekmachines zal hoger worden bij zoekopdrachten relevant aan jouw bedrijf aangezien de kans in dit geval groot is dat de gebruiker op jouw website zal vinden wat hij/zij zoekt.Waarom jij voor zoekmachine optimalisatie van Time2Choose kiest


De tekstschrijvers van Time2Choose hebben ruimschoots ervaring in het schrijven van conversiegerichte webteksten. Zoals je eerder op deze pagina hebt gelezen gaan onze tekstschrijver nauwkeurig en strategisch te werk. Wij doen eerst grondig onderzoek naar zoektermen en je doelgroep. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het binnenkomend verkeer relevant is aan jou product of bedrijf. Dit is tevens nodig om de webteksten te “spiegelen” aan jouw doelgroep. Een webtekst gericht op jongeren mag bijvoorbeeld veel informeler en losser dan een webtekst gericht op senioren.

In onze verkoopteksten laten wij de lezer de verschillende stappen van de salesfunnel doorlopen. Het AIDA principe laat de lezer de gehele klantreis doorlopen in één tekst. Door ons te verdiepen in de klant en de wensen en behoeftes zijn we in staat de klant te raken met emotionele triggers die gericht inspelen op deze wensen en behoeftes.

Bij Time2Choose kennen we de eisen van het Google algoritme. Onze ervaring heeft ons geleerd wat werkt en wat niet. Wij gebruiken de juiste zoekwoorden en SEO trucjes om de teksten optimaal te laten scoren in de zoekmachines. Dit heeft tevens positief effect op de “overal rating” van je website.

 • Niche exclusiviteit gegarandeerd
 • Ruim 6 jaar ervaring
 • Lokaal, landelijk en internationaal
 • Vast contactpersoon
 • Optimalisatie van websites én webshopsWebsite techniek

Website techniek noemen we ook onpage optimalisatie. Aangezien je 100% controle hebt over je eigen site heb je geen excuus dit niet goed op te laten zetten.

 • Server en hosting – een goede hosting geeft je website snelheid, uptime garantie en veiligheid tegen aanvallen
 • Website codering en cache – fouten in code wordt gestraft door Google, cache zorgt voor snelle weergave van je website
 • Meta data en sitemap – een goede titel en beschrijving vertelt je bezoekers en Google waar je pagina over gaat
 • Linkstructuur – cruciaal om te navigeren en onmiddellijk te vinden wat je zoekt op je website
 • Responsive en mobile ready – scoor op desktop, tablets en mobiele telefoons


image


image

Linkbuilding

Links zijn de belangrijkste rank factor voor Google. Zorgen dat je site een kwalitatief en kwantitatief natuurlijk linkprofiel opbouwt noemen wij linkbuilding.

 • Interne links – zijn links tussen pagina’s binnen je eigen website, bijv. van je homepage naar je contactpagina
 • Externe links – zijn links die naar andere websites wijzen, zoals autoriteiten en bronnen
 • Local seo links – laten Google weten dat jij een geverifieerd bedrijf bent op een bepaalde locatie, Google Maps en Places bijv.
 • Social links – social media is een belangrijke factor geworden, onderschat dit niet
 • Backlinks – links van andere websites naar jouw website


“Laat ons doen waar wij goed in zijn, dan kan jij doen waar jij goed in bent.”


Copywriting

SEO geoptimaliseerde webteksten scoren bij zoekmachines, maar vooral bij je lezers. Geef de informatie die de lezer wil om de koopbereidheid te vergroten. “The most powerful element in advertising is the truth.”

 • Onderzoek – onze tekstschrijvers verdiepen zich eerst in jouw bedrijf, je doelgroep en de meest gezochte keywords
 • Oog voor detail – goede webteksten houden de aandacht bij het onderwerp. Kromme zinnen en spelvouten leiden af
 • Emotionele triggers – mensen kopen niet wat je doet, maar waarom je het doet. Wij gaan net even dieper
 • Activerende teksten – aandacht trekken, interesse wekken, verlangen creëren en vooral aanmoedigen tot actie
 • SEO copywriter – de laatste stap is zorgen dat de teksten ook daadwerkelijk gevonden worden in Google!


image


image

Rapportage

Zoekmachine optimalisatie is een zeer arbeidsintensief continu proces. Echter, voor jou als afnemer telt het niet hoeveel werk er verzet is, jij wil meetbare resultaten voor je euro’s.

 • Onderzoek – wij zoeken uit op welke keywords het meest gezocht wordt en welke het meest gaan opleveren voor jou
 • Doelen stellen – na breed onderzoek i.c.m. 5 jaar ervaring kunnen wij realistische doelstellingen maken
 • Alles is meetbaar – wij kunnen je rankings meten voor alle keywords, in alle landen en op alle apparaten
 • Periodieke rapportage – maandelijks ontvang je een duidelijk overzicht van de behaalde resultaten
 • Rank Checker App – voor elite cliënten die op elk gewenst moment inzage willen in al hun Google rankingsMeer tijd

besparen we voor jou zodat jij aandacht kunt besteden aan operationele bezigheden. Team Time2Choose neemt al je online marketingactiviteiten uit handen, als dat je voorkeur heeft.

Meer plezier

in je dagelijks werk omdat je nu resultaten ziet in plaats van obstakels. Je kunt weer doen wat je leuk vindt wetende dat een complete online strategie nauwkeurig uitgevoerd wordt.

Meer rust

door heldere communicatie en een transparante werkwijze die met je mee groeit. We lossen je complexe vraagstukken op en geven je er rust in de vorm van meetbare oplossingen voor terug.

Meer geld

is het ultieme einddoel van al onze klanten. Hoger in de zoekmachines, meer relevante bezoekers, betere conversie, brand recognition… uiteindelijk houden wij de score bij in Euro’s.