Case Froozzoo

Case Froozzoo: nieuwe website naar #1 in 4 maanden

In september 2017 werd ik gebeld door Arie de Bok. Deze ras ondernemer zit al 20+ jaar in de Food-industrie, met een specialisatie in het opkopen en verkopen van partijen diepvries levensmiddelen.

Waar al jaren de relaties worden onderhouden via telefonisch contact en een persoonlijk netwerk, was de interesse nu gewekt naar de online mogelijkheden om heel Europa te bedienen via een inbound marketing strategie.

De situatie

Vanaf het eerste gesprek werd duidelijk dat dit een project was met een enorme vrijheid. Ik kreeg de minimaal benodigde informatie over de bedrijfsvoering. Er was behoefte naar een fris en vooral objectief perspectief van het concurrentielandschap.

Die vrijheid geeft ook een extra verantwoordelijkheid. Door weinig interne communicatie voorkom je kruisbestuiving en beïnvloeding van het proces maar dat betekent ook dat ik letterlijk alles zelf moet uitzoeken. En dat was precies de bedoeling.

Het probleem

Een platform creëren waar mensen terecht kunnen met hun overstocked voorraden. Complete focus op inbound. Er is een laag zoekvolume, met een hoge gemiddelde order waarde.

Na initieel onderzoek heb ik direct gecommuniceerd, dat resultaat lastig te beoordelen is op korte termijn. Immers, het kan 6 maanden duren voordat een kans zich openbaart. Maar 1 order zou het complete jaarbudget terugverdienen.

Het budget

Dit project had een budget van € 9.600,- het eerste half jaar.

De geboden oplossing

Een totaalconcept vanaf naam en visie tot uitvoering van alle online werkzaamheden. Vanwege laag volume en gematigde concurrentie in de zoekmachines, de relevante zoekwoorden als “opkoper diepvries levensmiddelen” domineren met organische  #1 posities.

Het resultaat

Dankzij zeer intensief marktonderzoek, concurrentie analyses en zoekwoord analyses is er een blauwdruk neergezet voor een gefaseerde roll-out van lokale websites over heel Europa.

Doordat elke taal zijn eigen specifieke zoektermen hanteert, zijn websites in de plaatselijke taal met een bijbehorend top level domein (TLD) gekoppeld door een overkoepelende offpage SEO strategie de aangewezen methode om heel Europa te verbinden onder het paraplu merk Froozzoo.

Froozzoo.nl was proof of concept, dat er puur op relevantie impact gemaakt kon worden in deze industrie.

Binnen 1 maand na indexatie waren de eerste #1 rankings behaald, zonder backlinks, puur op content en relevantie. In maart 2018 is de website gelanceerd en sindsdien is er een mooie groei geweest.

resultaten froozzoo

Wat enigszins verraste was de directe respons op het geoptimaliseerde persoonlijk profiel en zakelijke pagina van Froozzoo op LinkedIn. Binnen diezelfde maand waren de eerste orders al bevestigd. Zo blijkt dat er soms ook kansen liggen die je niet direct kan herkennen. Succesvolle ondernemers nemen gecalculeerde risico’s en op termijn kan je daarmee flink scoren.

Wat betekent een #1 positie in Google voor jou?

Naast de “bragging rights” uiteraard… De waarde van een toppositie in Google kun je berekenen op twee manieren.

  • De kostprijs van het verkeer dat het oplevert
  • De omzet/winst gegenereerd door het verkeer dat het oplevert

Dit geldt voor commerciële zoekwoorden, de woorden waarop bedrijven adverteren. Ben je bijvoorbeeld hypotheekadviseur?

De huidige #1 in Google op de zoekterm “hypotheekadviseur” haalt ongeveer 465 organische bezoekers per maand binnen. Als je zou adverteren op dit zoekwoord kost je dat ruim € 16 per klik. Dat komt dus neer op € 7.440,- per maand/ € 89.280,- per jaar als je datzelfde verkeer wilt kopen.

Een serieus bedrag, maar met een gemiddelde orderwaarde van € 2.500,- snap je waarom er zoveel geboden wordt een dergelijk zoekwoord.

Stel je hebt een conversie percentage van 5% op 465 bezoekers met een orderwaarde van € 2.500,- dan levert deze #1 positie in Google € 58.125,- per maand/ € 697.500,- per jaar omzet op.

Wil je dat ik uitzoek wat jouw zoektermen waard zijn? En wat er voor nodig is om te concurreren? Bel mij, Zino, rechtstreeks op 06 462 08 470.

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers. 


google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...
Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of […]
Lees verder...
piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...