Case Krachtigbevallen

Case Krachtig Bevallen: +170,32% verkeer binnen 1 Jaar

Francisca Falkena, obstetrie verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis Sneek, heeft Time2Choose benaderd op aanbevelen van een van mijn bestaande cliënten om haar te helpen met het bereiken en aantrekken van meer bezoekers op haar nieuwe website Krachtig Bevallen.

In de periode van lockdown en contact beperkingen zag Francisca dat zwangere vrouwen niet de voorlichting krijgen die ze verdienen. Als antwoord heeft ze het online platform voor zwangere vrouwen Krachtig Bevallen opgericht.

De situatie

Een jaar lang is Francisca bezig geweest met het concept én maken van de videocontent die in de cursus voor de bevalling aangeboden zou worden. Vervolgens handen ineen geslagen met een websiteontwikkelaar om krachtigbevallen.nl eind 2020 te lanceren. De WordPress website wordt gebruikt voor lead generation, e-commerce en community.

Hiervoor zijn verschillende tools en platformen gebruikt en samengevoegd tot een werkzaam geheel. De content staat online en de funnel is gebouwd om mensen via een gratis webinar de kijkers warm te maken voor het aankopen van de cursus.

Met een betaalde cursus zoals die van Krachtig Bevallen heb je alle benodigde informatie, gesegmenteerd en gesorteerd, geformuleerd en gepresenteerd door een medisch specialist én zelf moeder van 2 kinderen. Hecht je waarde aan je eigen tijd en kwaliteit? Dan is deze cursus alles wat je (partner) nodig heeft om krachtig te bevallen.

 Krachtig Bevallen programma

Het probleem

Te veel petten, te weinig tijd. De voorgaande partners ondersteunden met het technische aspect van de website, vormgeving en traffic generatie uit ads. En partners zijn belangrijk, niet alleen voor de expertise en uitvoering, maar vooral omdat Francisca haar tijd moet delen met haar functie in het ziekenhuis en privé. In de korte tijd na lancering is er om niet nader te noemen redenen tweemaal eerder gewisseld van marketing partner.

De gewenste taakverdeling is dat Fransisca werkt in de business (het maken van content, klantcontact, e-mail, financiën) en Time2Choose werkt aan de business (meer zichtbaarheid en relevant verkeer aantrekken middels onderzoek, data analytics, SEO, advertenties op socials en Google).

Het budget

Het budget voor Krachtig Bevallen is gezet op € 6.000,- per jaar exclusief ad spend. Wil je weten wat voor investering past bij jouw mogelijkheden? Bel mij, Zino Ostendorf, rechtstreeks op 06 462 08 470.

De geboden oplossing

In de eerste gesprekken stel ik gerichte vragen over het bedrijf om inzicht te krijgen in wat er verkocht wordt, aan wie en waarom. Nadat er afspraken zijn gemaakt over de verwachtingen en verplichtingen en vertrouwen is uitgesproken in het voorstel begin ik met het onboarden van een nieuwe klant. In deze fase inventariseer ik wat er is of ontbreekt aan online assets en krijg toegang tot bestaande accounts, zoals website CMS en Google- en social media accounts.

Vervolgens start ik met een uitgebreide website analyse. In dit onderzoek beoordeel ik de technische staat van de website en de concurrentiepositie. We ondernemen immers niet in een vacuüm, maar een constant veranderende wereld waarbij concurrenten ook niet stil zitten. Met dat perspectief is het duidelijk dat prestaties altijd relatief zijn aan de inspanningen van concurrenten.

Uit dit onderzoek komt een uitgebreid rapport met aanbevelingen, een concrete strategie en een uitvoerbaar plan. Na presentatie van de bevindingen werken we samen naar het gewenste doel. Pas na de website analyse is redelijkerwijs iets te zeggen over haalbaarheid van de verwachtingen en de winstgevendheid. Dit is ook het moment dat het definitieve budget bepaald wordt voor een periode.

Uiteindelijk is gekozen voor een multidisciplinaire aanpak:

Het resultaat

Totale bezoekersaantal is met +170,32% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar dat vertelt niet het hele verhaal.

bezoekersgroei Krachtig Bevallen

Het aantal gratis, organische bezoekers is +130,95% gestegen.
Het aantal betaalde bezoekers uit social is +875,43% gestegen, tegenover +55,9% hogere advertentie-uitgaven.
Het aantal betaalde bezoekers uit Google is +28,43% gestegen, zonder budgetverhoging.

bezoekersgroei Krachtig Bevallen 4

Wat betekent 2,5 x zoveel bezoekers voor jou?

Er is veel informatie gratis te vinden op internet, ook over zwangerschap en voorbereiding op de bevalling. Waar Francisca een gat in de markt zag in die omstandigheden in haar veld van expertise, was ze niet de enige. Daardoor is het van belang om een duidelijke boodschap te hebben waarom iemand betaald voor specifieke informatie.

Doordat meer mensen krachtigbevallen.nl tegen zullen komen door interesse of gerichte zoekopdrachten, is de kans groter dat er meer cursussen verkocht worden en minder vrouwen onvoorbereid de bevalling in gaan. In dit geval 2,5 x zoveel.

Heb je wel eens nagedacht wat een verdubbeling voor jouw websiteverkeer betekend? Als dat je interesse heeft, laten we dan afspreken. Bel mij, Zino Ostendorf, direct op 06 462 08 470.

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers. 


Time2Choose logo redesign

Logo redesign: identiteit en positionering

In voorbereiding op het 12,5 jarig bestaan in juli 2024 vond ik het tijd om het beeldmerk, onveranderd sinds inceptie, te herevalueren. Past het nog […]
Lees verder...
Zwarteweg 4 Sneek Time2Choose

Time2Choose is verhuisd

Sneek – Online marketing bureau Time2Choose is per 1 juli 2023 verhuisd naar de Zwarteweg 4. Het bedrijfsverzamelgebouw is uniek gelegen aan de gracht van […]
Lees verder...
google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...