Case RightCom

Case RightCom: +200,88% gratis bezoekers na 1 jaar

Eind 2016 ben ik benaderd door Edwin Muller van RightCom uit Emmeloord. De uitdaging bestond uit het aantrekken van meer relevante bezoekers op de website. Daarbij was het zaak om vooral de kosten per bezoeker te verlagen ten opzichte van het huidige niveau om te kunnen opschalen.

Via zoekopdrachten in Google over SEO en zoekmachine optimalisatie kwam Time2Choose – elite internet marketing in beeld. Na een gesprek face to face bleek al snel dat de neuzen dezelfde kant op wezen en kon Edwin, zelf technisch ook zeer bedreven, vlot communiceren wat de verwachtingen waren en zo tot een overeenkomst komen.

De situatie

Het online vastgoed bestond uit een branded website en een aantal EMD en PMD websites gericht op specifieke diensten die het bedrijf aanbiedt.

Een branded website heeft een domein met een merknaam. Wanneer iemand zoekt op deze naam is het SEO technisch eenvoudig om te zorgen dat je direct gevonden wordt. Denk bijvoorbeeld aan “Nike”, “Google” of in dit geval “RightCom”.

Een exact match domain (EMD) of partial match domain (PMD) is een website waarbij een zoekwoord zit verwerkt in de domein. Hierdoor wordt een website gemakkelijker gevonden wanneer mensen zoeken naar die specifieke zoekterm. Bijvoorbeeld hostedvoip.nu gericht op het zoekwoord “hosted voip”.

Het probleem

Meer bezoekers aan trekken om zo meer omzet te behalen. Er liep een Google Adwords Search campagne die voor het gros van de bezoekers zorgde, maar door de hoge concurrentie lagen de klikkosten dermate hoog dat Edwin zocht naar alternatieven.

Hoe hoger de kosten per klik zijn via adverteren, hoe meer waarde je kunt halen uit het organische kanaal. Immers, bezoekers uit de organische zoekresultaten zijn gratis terwijl je voor elke bezoekers uit advertenties per klik betaald.

Het budget

Het eerste jaar was het budget € 6.000,-

Er was vooraf geen beschikbaar budget voor optimalisatie. Aanvankelijk was er behoefte aan kennisoverdracht waarbij de implementatie intern werd opgepakt.

Wat kost zoekmachine optimalisatie? Hoe snel zie ik resultaat? Wanneer heb ik mijn investering in SEO terugverdiend? Wat zijn mijn garanties?

Dat zijn de meest gestelde vragen die ik krijg tijdens het beslissingsproces. Terechte vragen ook, want ondanks dat we elkaar aardig vinden moet er vooral geld verdiend worden.

De effecten van een website optimalisatie traject beginnen significant meetbaar te worden na gemiddeld 3-6 maanden. Garanties over uitkomst van resultaat zijn niet mogelijk, aangezien er externe factoren zijn waar ik geen invloed op heb. Prognoses worden gepresenteerd op basis van marktonderzoek, concurrentie, historische data en ervaring.

De geboden oplossing

In het business model van RightCom sluiten klanten abonnementen af met een (on)bepaalde looptijd. In de praktijk bleek dat klanten, met een bepaalde looptijd, contracten nagenoeg altijd verlengen door de kwaliteit van dienstverlening en ervaring op contactmomenten.

Dit betekent dat reallocatie van het advertentie budget geen directe invloed had op de omzet. In andere woorden, ik zag een mogelijkheid om te werken zonder een lastenverzwaring op het bedrijfsresultaat.

Wanneer de customer lifetime value hoog is, maar het absolute aantal leads en verkopen laag in relatie tot het aantal bezoekers, is de cost per aqcuisition (CPA) en dus het resultaat van een betaalde campagne, moeilijker te beoordelen.

Aangezien de campagne ook niet winstgevend bleek, was de keuze  tamelijk snel gemaakt. De Google Adwords Search campagne werd gepauzeerd om het budget te investeren in de SEO campagne.

Tijdens deze werkzaamheden was Edwin nauw betrokken bij ontwikkelingen dankzij een transparante communicatie. Daardoor werden resultaten bespoedigd.

organische groeicijfers rightcom

Het resultaat

Binnen 6 maanden na implementatie van de eerste ontwikkelingen werd duidelijk dat er een enorme groei gerealiseerd is van +200,88% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

De data afkomstig van Google Analytics toont dat het verkeer stabiel is op een niveau 3x zo hoog als een jaar eerder, wat betekende dat elke maand nu meer gratis relevante bezoekers op de website terecht komen dan voorheen mét de originele Google Adwords campagne van RightCom.

Doordat er meer kennis opgedaan is over de doelgroep en hoe deze zoekt, kon er vervolgens een gerichte Search campagne opgezet worden die meer bezoekers oplevert tegen lagere klikkosten met een hogere conversie.

Wat betekent +200% bezoekers voor jou?

Niet elke groei is hetzelfde. Elite internet marketing van Time2Choose biedt meer resultaat voor je investering omdat het meerdere disciplines samenvoegt. Met hogere bezoekerscijfers, hogere conversieratio en lagere kosten zie jij een groei van je winst.

Dat is te realiseren door verschillende strategieën in te zetten die het best aansluiten op jouw situatie. Wil jij weten wat ik voor jou kan doen? Bel mij, Zino, rechtstreeks op 06 462 08 470.

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers.  


google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...
Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of […]
Lees verder...
piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...