run for pheron

Run for Phéron: Jaarlijks hardloopevenement in Sneek

7 april 2019 is het zover, de tweede editie van Run for Phéron. De route bevindt zich in het Zwettebos en Jachthaven de Domp in Sneek. Deelnemers kunnen kiezen voor 5,5 km wandelen, of 5,5/11km hardlopen.

Het evenement is georganiseerd als fundraiser, om geld in te zamelen voor Stichting Phéron. Bewust laagdrempelig, zodat iedereen mee kan doen om zo betrokkenheid en solidariteit te uitten voor het goede doel.

Deelnamekosten voor een startbewijs bedragen € 15,- waarvan het complete bedrag ten goede komt aan stichting Phéron.

Stichting Phéron

Phéron helpt ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen rond het verlies én afscheid van hun baby. Phéron is de naam van de stil geboren zoon van Sharon en Paul, de drijvende kracht achter de stichting. In Nederland overlijden gemiddeld 4 baby’s per dag.

Gevestigd op het Kleinzand 33 in Sneek sinds 2018, kan iedereen binnen lopen voor informatie en steun.

Het unieke karakter van de stichting uit zich in de mate van betrokkenheid en persoonlijke aandacht voor een van de meest heftige situaties in het leven van ouders. Hulp, troost en steun wordt geboden door het aanbieden van hulp en informatie voor lotgenoten en zorgprofessionals.

Memory Box

Een van de fantastische initiatieven is de Phéron Memory Box, een doos met daarin hulpmiddelen om direct tastbare herinneringen te maken. Er komt in een dergelijke situatie zoveel op je af gepaard met zoveel emotie, dat je wellicht niet nadenkt over alles. De Memory Box helpt daarbij in een zeer concrete en passende vorm.

Herinneringen helpen
Ervaring leert dat tastbare herinneringen ouders en naasten kunnen helpen, nu en in een later stadium. De manier waarop ouders worden gesteund en begeleid na babyverlies speelt een belangrijke rol in het leven na het afscheid.

Hulpmiddel bij nazorg
De Phéron Memory Box helpt zorgprofessionals in het ziekenhuis om fijne nazorg te geven en biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken.

Deze boxen worden met liefde samengesteld en kosteloos verstrekt aan ouders, momenteel via 25 ziekenhuizen en 1 landelijke kraamzorg organisatie.

Run for Phéron

Wil jij meer weten over Stichting Phéron, wat ze doen en wat jij kan doen? Bezoek de website of loop even binnen. Of nog beter, loop mee met Run for Phéron op 7 april. Time2Choose stelt 5 x 1 startbewijs t.w.v. €15,- beschikbaar (geldig voor elke gewenste afstand) voor mensen die mee willen doen. Naast het meedoen aan een leuk evenement toon jij je betrokkenheid en wordt dankzij jou een financiële bijdrage gedaan.

Doe mee aan de actie via Facebook. De winnaars krijgen 31 maart persoonlijk bericht.


Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of […]
Lees verder...
piramide van maslow

Piramide van Maslow: ken de behoeftes van je klanten

Waarom maken mensen zich zo druk als de batterij van hun telefoon bijna leeg is? Er zijn belangrijkere dingen in de wereld. First world problems […]
Lees verder...
gratis website grote fout

Gratis website maken is grote fout

Je zult het met me eens zijn dat een website als Bol.com een grotere waarde heeft dan die van de bakker op de hoek. Immers, […]
Lees verder...
crisis webwinkel

Research: Kansen in de Corona CRISIS

Wereldwijd heeft het inmiddels bekende virus COVID-19 de wereld in zijn greep. Uitgeroepen tot een pandemie, hebben veel landen maatregelen getroffen die de maatschappij ernstig […]
Lees verder...