Zino Ostendorf Time2Choose

Ton Subsidie voor online marketing Friese ondernemers

Ondernemingen die ingericht zijn op online verkoop zijn de grote winnaars van de afgelopen 18 maanden. Friese MKB’ers die (nog) niet online kanalen inzetten of willen verbeteren kunnen in aanmerking komen voor ruim € 100.000,- subsidie voor bedrijfsontwikkeling.

De pandemie heeft sinds vorig jaar de wereld in een houdgreep. Een enorme impact op het zorgsysteem, maatschappelijk debat en de economie. Maatregelen door de overheid in reactie op deze unieke situatie hebben ongekende invloed gehad op het bedrijfsresultaat van ondernemers.

De gevolgen zijn voor een groot deel afhankelijk van de branche waarin je onderneemt. Voor de bedrijven die het hardst geraakt zijn is een provisorisch financieel vangnet opgezet. Bedrijven die minder hard geraakt zijn of in de verkeerde branche zitten, mogen de pijn zelf opvangen.

Waar is de subsidie voor bedoeld?

Detaillisten die naast een fysieke winkel ook een actieve website of webshop exploiteren hebben het financieel aanzienlijk beter gedaan dan concurrenten die geen actieve website of webshop hadden. Die trend is enkele jaren geleden begonnen en door de pandemie explosief gestegen.

Deze subsidie is specifiek bedoeld voor bestaande Friese bedrijven, die hulp inschakelen van een onafhankelijke, ervaren deskundige voor een project van maximaal 6 maanden gericht op bedrijfsontwikkeling. De bedrijfsontwikkeling heeft als doel het vergroten en verdiepen van het afzetgebied door procesoptimalisatie of inzet online verkoopkanalen ter bevordering continuïteit, baanzekerheid lokale werknemers en uitbreiden diensten.

In de praktijk betekend het ondersteunen op het gebied van vergroting van de circulaire economie of het digitaliseren van de onderneming. Je krijgt duidelijk inzicht in de kansen en bedreigingen van huidige of nieuw op te zetten eigen online kanalen als website, webshop of sociale platformen ten opzichte van concurrenten. En daarop volgend een strategisch plan om de afzet te verhogen via deze online kanalen.

Wat levert de subsidie op?

Het subsidiepercentage is 50% van de totale projectkosten. Het maximum uitgekeerde subsidie bedraagt € 2.500,- bij totale projectkosten van € 5.000,-. Het complete subsidie bedrag wordt als voorschot uitgekeerd na goedkeuring van de aanvraag. Gemiddeld duurt de verwerkingstijd 4 weken en wordt 85% van ontvangen aanvragen goedgekeurd.

Hoe maak jij gebruik van deze regeling?

Een van de voorwaarden is dat er nog geen contracten aangegaan zijn vóór het indienen van de subsidieaanvraag. Dit maakt dat er geen risico is voor de aanvrager als de subsidie niet wordt toegekend. Laat je niet onder druk zetten en zorg dat je offertes niet van tevoren ondertekent, want dan ga je een verbintenis aan. Zorg dat je eerst de subsidie goedgekeurd hebt en teken daarna pas je overeenkomst met de externe partij.

In 2021 heb ik persoonlijk het subsidietraject van 6 Friese bedrijven met een 100% success rate voltooid. De korting van € 2.500,- halveert feitelijk de investeringskosten en verlaagt de drempel aanzienlijk om een dergelijke investering te doen. Het stimuleert ondernemers om actie te ondernemen en de eigen productiviteit en concurrentiepositie te verbeteren wat de hele regio ten goede komt.

De subsidie vraag je zelf aan via een online portaal. Hierbij heb je een geldige offerte, beschrijving van het project en enkele getekende documenten nodig. Dankzij een duidelijke voorbeeldaanvraag die Time2Choose heeft gemaakt is de tijd die de aanvraag jou kost drastisch verlaagd en is het erg gemakkelijk. In slechts 20-30 minuten kun je tot € 2.500,- verdienen. Niet gek toch?

Gaan we regelen

Heeft jouw bedrijf financieel voordeel bij een betere online zichtbaarheid? Wacht dan niet en mail dan naar [email protected] of bel me direct op 06-46208470. In januari 2021 zat er € 600.000,- in de pot, op moment van schrijven is daar nog € 107.960,- van beschikbaar. OP=OP!

 


Time2Choose logo redesign

Logo redesign: identiteit en positionering

In voorbereiding op het 12,5 jarig bestaan in juli 2024 vond ik het tijd om het beeldmerk, onveranderd sinds inceptie, te herevalueren. Past het nog […]
Lees verder...
Zwarteweg 4 Sneek Time2Choose

Time2Choose is verhuisd

Sneek – Online marketing bureau Time2Choose is per 1 juli 2023 verhuisd naar de Zwarteweg 4. Het bedrijfsverzamelgebouw is uniek gelegen aan de gracht van […]
Lees verder...
google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...