Case CVtotaal

Case CVtotaal: organisch verkeer +142,49% na 2 jaar

In mei 2017 ben ik uitgenodigd door Erik Post en Sander Steegstra om een voorstel te doen voor zoekmachine optimalisatie voor de nationaal opererende webshop CVtotaal.nl uit Stiens.

Er was uitgesproken behoefte te hebben aan veel persoonlijke inzet en vooral, geen verloop in accountmanagers. Dat er behoefte was naar kennis en kunde spreekt voor zich voor een online only E-Commerce onderneming met jaarlijks >€10 miljoen omzet.

De situatie

Een Magento webshop, ontwikkeld door Maarten Witte, met een uitgebreid aanbod van scherp geprijsde installatietechnische producten gericht op zowel installateurs als particulieren. Denk hierbij aan cv-ketels, radiatoren en warmtepompen.

De SEO werd in het verleden gedaan door Tribal, ook bekend als Easy en recent omgedoopt tot RIFF. Zoekmachine adverteren werd aangestuurd door Max Pool van AdResults.

Het doel van de start-up was overname door een beursgenoteerd bedrijf, waarvoor groei (van organische) bezoekers en omzet hoogste prioriteit had in de onderhandelingen.

CVtotaal vooraanzicht

Het probleem

Communicatie, transparantie en begeleiding. Als E-Commerce manager heb je meerdere petten op. Als centraal aanspreekpunt is het belangrijk om overal van op de hoogte te zijn zonder te hoeven micro managen.

Voor het organische marketing kanaal specifiek was een externe partner ingehuurd die regelmatig van dedicated accountmanager wisselde. Dat betekende in de praktijk een nieuw contactpersoon die zich opnieuw moest verdiepen in de bedrijfsvoering en de relatie met alle betrokkenen.

De gedetacheerde Magento developer Maarten, al jaren betrokken CVtotaal, had mij geïntroduceerd op basis van 3 jaar samenwerking met zeer positieve resultaten bij het project FeestFirma.

Het budget

Het SEO budget was € 45.000,- per jaar (exclusief webdevelopment en paid media). Wil je weten wat voor investering past bij jouw mogelijkheden? Bel mij, Zino Ostendorf, rechtstreeks op 06 462 08 470.

De geboden oplossing

CVtotaal was al een drukbezochte webshop toen ik begon te werken aan het verbeteren van de online zichtbaarheid. Dat betekent niet dat er een andere aanpak gehanteerd wordt, waarbij er stappen overgeslagen worden.

Sterker nog, ik durf te stellen dat het juist nog belangrijker is om de juiste stappen te volgen vanaf het begin omdat de gevolgen vele malen groter zijn dan bij een nieuwe webshop met weinig gebruikers. Door bij het begin te beginnen heb ik een compleet overzicht en kan ik de verantwoordelijkheid op me nemen. Aan vingertje wijzen heeft niemand wat.

Om het zoekmachine optimalisatie proces te starten begon ik met het volgende pakket:

  • Account integratie (GMB, GA, GSC, GMC, CMS, interne SaaS)
  • Social account integratie (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter)
  • Site audit (Technische-/backlink-/concurrentie-/keyword-/content analyses en site speed)
  • Onpage (technische seo, structuur en content)
  • Offpage (citations, interne/externe verwijzingen/PR)

Op basis van de onderzoeksresultaten is in overleg met Erik constant beoordeeld waar de meeste winst te behalen was en werd daar op gericht.

Door in constante communicatie te staan en transparant te communiceren welke en waarom zaken prioriteit verdienen, kan bij CVtotaal vlot geïnformeerde beslissingen genomen worden.

Als de tijd het toeliet, kon Erik door deze werkwijze bijspringen om benodigde technische kennis toe te voegen en overige werkzaamheden op zich nemen om het totale proces te versnellen. Ideaal dus.

Het resultaat

In 2018 is CVtotaal overgenomen door Essent N.V. en toegevoegd aan het netwerk van verkoop- en servicepartners van Energiewacht Groep.

organische groei cvtotaal

Sinds juni 2017 heeft Time2Choose, verantwoordelijk voor het organische kanaal, de bezoekers (+ 142,49%) en omzet (+ 148,96%) door zoekmachine optimalisatie SEO enorm laten groeien.

Max Pool heeft in dezelfde periode vergelijkbare groeicijfers gerealiseerd voor het betaalde kanaal, met Google advertenties. Met een stijging van het aantal klikken gaan de advertentiekosten die je betaald aan Google ook omhoog. Maar bij een positieve ROI, zoals in dit geval, is dat een relatief gemakkelijke keuze om te maken.

Wat betekent + 148,96% omzet voor jouw bedrijfsresultaat?

Voor veel dienstverleners stijgen de kosten mee met de omzet. Voor ondernemers die producten verkopen kan dat plaatje er heel anders uitzien.

Vooral voor webshops geldt dat de winst harder stijgt naarmate de omzet groeit. Het bekende vaste kosten + variabele kosten verhaal.

Bij Time2Choose is een sterk geloof in consistentie, investeren ongeacht de conjunctuur. Tijdens hoogconjunctuur verdien je goed en kun je investeren in uitbreiding. Tijdens laagconjunctuur investeer je door en verover je marktaandeel ten koste van je concurrenten die minder investeren. Tijdens de volgende hoogconjunctuur pluk je daar de vruchten van en zo stel je je continuïteit, en de groei die past bij jouw ambitie, zeker.

Heb je wel eens nagedacht wat een verdubbeling voor jouw bedrijfsresultaat betekend? Als dat je interesse heeft, laten we dan afspreken. Je kunt mij, Zino, direct bereiken op 06 462 08 470.

cvtotaal review

*Tijdens samenwerkingen geven cliënten toegang tot concurrentie gevoelige bedrijfsinformatie, die uiteraard met de hoogste vertrouwelijkheid behandeld wordt. Daarom worden géén absolute bezoekers- of omzetcijfers vermeldt, enkel relatieve groei cijfers. 


Time2Choose logo redesign

Logo redesign: identiteit en positionering

In voorbereiding op het 12,5 jarig bestaan in juli 2024 vond ik het tijd om het beeldmerk, onveranderd sinds inceptie, te herevalueren. Past het nog […]
Lees verder...
Zwarteweg 4 Sneek Time2Choose

Time2Choose is verhuisd

Sneek – Online marketing bureau Time2Choose is per 1 juli 2023 verhuisd naar de Zwarteweg 4. Het bedrijfsverzamelgebouw is uniek gelegen aan de gracht van […]
Lees verder...
google tag manager

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior)

Vacature: Online Marketeer (Junior/Medior) bij Time2Choose in Sneek Locatie: Sneek, Nederland Over Time2Choose: Time2Choose is een online marketing bureau gevestigd in het prachtige Sneek, dat […]
Lees verder...

Time2Choose bestaat 10 jaar!

Graag wil ik mijn dankbaarheid uitspreken naar al mijn klanten, het vertrouwen dat jullie in mij hebben is het belangrijkst voor mij. Daarnaast de partners […]
Lees verder...